Adriatic Health Tourism Platforma

AHT Invest Forum nastavljamo u okviru aktivnosti na platformi Adriatic Health Tourism koja ima za cilj brendirati Adriatic regiju kao cjelogodišnju turističku rivijeru Europe. 

Nastavi čitati

Najava: Radionice 2. Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije

 

U sklopu 2. Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije, skrećemo pozornost na održavanje edukativnih radionica koje su uključene u cijenu kotizacije. Radionice će se održat  u srijedu 10. listopada u popodnevnim satima u hotelu Westin. Informacije i znanja sa radionica odmah su primijenjive na poslovanje ustanova te su vrlo korisne.

Teme radionica:

  • MEDICINSKI WELLNESS I PREVENTIVNI PROGRAMI OČUVANJA ZDRAVLJA KAO INOVACIJA U HOTELSKOJ PONUDI
  • EU CROSS-BORDER HEALTHCARE – IMPLEMENTACIJA EU DIREKTIVE U PRAKSI – KAKO PRIVUĆI VEĆI BROJ KLIJENATA I OTVORITI SE NOVIM TRŽIŠTIMA – PRAVO NA POVRAT NOVCA (kada, kome i koliko ?)

 

Broj mjesta na radionicama je ograničen, zbog čega predlažemo da što prije rezervirate svoje mjesto na sljedeće kontakte: 

 

Medicinska mreža d.o.o.

Službena agencija AHT Invest Foruma

Savska cesta 41/XVI, Zagreb

T +385 1 580 45 75

M +385 99 327 17 12

conference@medicinska-mreza.com 

 

2. INVESTICIJSKI FORUM ZDRAVLJA I TURZMA ADRIATIC REGIJE

 

Medicinska mreža d.o.o. i projekt Health Card i ove godine sudjeluje na Investicijskom forumu zdravlja i turizma Adriatic regije.

Prvi AHT Forum okupio je 200+ sudionika, predavača, investitora i developera, stručnjaka i izlagača iz industrija zdravstva i turizma, zatim predstavnike država, županija, gradova, općina, turističkih ureda i zajednica, predsavnika financijske industrije i raznih pratećih biznisa povezanih s investicijskim projektima (brownfield i greenfield).
Predstavljeni su konkretni i pripremljeni projekti (10) i razgovaralo se o razvoju destinacije, na razini cijele regije, kao cjelogodišnje turističke rivijere Europe.

U tom smislu u pripremi je i 2. izdanje AHT Invest Foruma. Potaknuti prošlogodišnjim uspjesima sudjelovat ćemo i na AHT Invest Forumu 2018 koji ove godine priprema posebnu ponudu, značajnu za sve pružatelje zdravstvenih i turističkih usluga. Uskoro više na ADRIATIC HEALTH WEB

Pridružite nam se od 10. - 12. listopada 2018. u Zagrebu na najvažnijem događaju u regiji! 

PROFESIONALNI TRENING - CROSS-BORDER HEALTHCARE

Kako bi pomogli klinikama i pacijentima širom Europe da saznaju i implementiraju sve prednosti koje proizlaze iz europskih europske Cross-border Healthcare direktive, EuroEvents u suradnji s Medicinskom mrežom d.o.o organizira profesionalni interaktivni trening visokog stupnja 'Cross-Border Healthcare'. 

Trening će proširiti Vaše znanje o prekograničnoj zdravstvenoj zaštiti EU-a, te se usredotočiti na pravna pitanja koja se postavljaju u prekograničnoj zdravstvenoj zaštiti EU-a i potaknuti vas da pronađete put do tržišta EU.

Na prvom treningu u Zagrebu, polaznici su bili predstavnici različitih profila specijaliziranih ustanova, klinike za oftalmologiju, stomatologiju, poliklinike za plastičnu kirurgiju te predstavnici turističkih agencija. Obuka je uključivala visoku razinu sudjelovanja i komunikacije svih sudionika. Povratne informacije sudionika bile su iznimno pozitivne. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u  Zagrebu na stručnom usavršavanju od 6.-7. lipnja 2018.!

Kontaktirajte nas za više informacija:

Medicinska mreža d.o.o.

Savska cesta 41 / XVI, Zagreb

+ 385 1 580 45 75

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

DR. BURA ZA BERLINSKI MAGAZIN: ''HRVATSKA JE ZEMLJA NEISKORIŠTENOG POTENCIJALA ZDRAVSTVENOG TURIZMA''

U novom broju najstarijeg mjesečnika u Njemačkoj, „Berlinskom magazinu“ izašao je veliki intervju prof. dr. Miljenka Bure, konzultanta i predsjednika Klastera zdravstvenog turizma Zagreba, te osnivača i inicijatora Investicijskog foruma zdravlja i turizma Adriatic regije (AHT INVEST FORUM) povodom njegovog gostovanja na konferenciji o zdravstvenom turizmu.

Među ostalim, dr. Bura je u razgovoru istaknuo važnost korištenja alata koji povezuju zdravstveno turističke usluge i potiču njihovo korištenje (u tom smislu predstavljen je Health Card), te zatim platforme Adriatichealth koja se aktivno bavi stvaranjem uvjeta za kvalitetan i zdravstveno siguran cjelogodišnji boravak turista u Hrvatskoj i Adriatic regiji, odnosno brendiranje destinacije kao poželjne za boravak gostiju, posebno senior generacije te ulaganja u zdravstvene i i zdravstveno-turističke sadržaje.

 

POGLEDAJTE KAKO JE BILO NA OTVORENJU 4. GODIŠNJE KONFERENCIJE O MEDICINSKOM TURIZMU

U Berlinu je službeno otvorena 4. Godišnja konferencija o medicinskom turizmu. Uz brojne priznate stručnjake, otvorenju je kao pozvani govornik pristustvovao dr. Miljenko Bura, konzultant i Predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Zagreba. Među ostalim, dr. Bura je u svom izlaganju istaknuo važnost korištenja alata koji povezuju zdravstveno turističke usluge i potiču njihovo korištenje. U tom smislu predstavljen je Health Card - ujedno partner konferencije.

Izvor fotografija EUROEVENTS.

HEALTH CARD SPONZOR MUŠKE STOLNOTENISKE REPREZENTACIJE

Hrvatski stolnoteniski savez i Medicinska mreža 'Health Card' odnedavno su postali partneri. Točnije, 'Health card' je postao sponzor muške seniorske reprezentacije te su spomenute kartice uručene Andreju Gaćini, Tomislavu Pucaru, Tomislavu Frani Kojiću, Filipu Čipinu, Tomislavu Kolareku i Nevenu Karkoviću.

Nastavi čitati

DR. MILJENKO BURA GOSTOVAO U DNEVNIKU HRT-A I INFOMATIVNOJ EMISIJI „TEMA DANA“: ''ZDRAVSTVENI TURIZAM MOGAO BI POSTATI HRVATSKA ZLATNA KOKA''

Za sada zdravstveni turizam donosi 300-tinjak milijuna eura godišnje. Mogao bi mnogo više. Od 1. siječnja na snazi je novi Zakon o pružanju usluga u turizmu, koji rješava mnogo toga, ali ne sve. 

Zašto je to tako i što bismo trebali učiniti da od te turističke grane godišnje uprihodimo više od milijardu eura u Temi dana 28.siječnja  govorili su predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Zagreba Miljenko Bura i predsjednik Zajednice zdravstvenog turizma HGK Marcel Medak.

Više o tome pogledajte ovdje.

DR. BURA POZVAN U EU PARLAMENT NA DEBATU O STANDARDIMA ZDRAVE PREHRANE: HRVATSKO RJEŠENJE ZA UGOSTITELJSKU INDUSTRIJU EUROPE

U srijedu, 24. siječnja u zgradi EU Parlamenta u Bruxellesu u 12.30, održat će se jednoiposatna Lunch debata s preporukama hrvatskih stručnjaka o potrebi uvođenja standarda prehrane za pojedina zdravstvena stanja odnosno"personaliziranim" jelima u ugostiteljstvu.

Debata nosi naziv: "Standard za zdravu prehranu: hrvatsko rješenje za ugostiteljsku industriju u Europi" a predvode ju članice Eu parlamenta gđa Renate Sommer (EPP) i Marijana Petir (EPP).

Brojne kronične neinfektivne bolesti usko su povezane s prehranom građana ili zahtijevaju specifične prehrambene potrebe. Međutim, za pacijente često buy viagra online canada je teško slijediit ove potrebe, osobito u prehrani. Zato je uvođenje standarda prehrane za različite zdravstvene probleme / prehrambene potrebe  uugostiteljstvu višestruko koristan i dobrodošao potez.

Udruga za zdravu prehranu iz Hrvatske je uz podršku Ministarstva zdravstva razvila program i proširila aktivnosti na europsku razinu i organizaciju "Zdrava prehrana - Europa".

Tijekom rasprave predstavnici Healthy Nutrition Standarda predstavit će plan prehrane i objasniti postupke certificiranja i kontrole.

Dr. Bura će se u Bruxellesu sastati s predstavnicima EU tijela i ostalim organizacijama koje se mogu uključiti u organizaciju i partnerstvo 2. AHT INVEST FORUMA planiranog za  listopad ove godine.