Pretražite HC ponudu

Poliklinika Pevalek, Zagreb

Hrvatska (Croatia) · Zagreb Martićeva ulica 45

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u Poliklinika Pevalek, Zagreb. Saznaj više ->

Više o ustanovi

Mr. sc. Jasminka Pevalek, dr.dent.med., specijalist je ortodoncije školovala se u Zagrebu gdje je 1996. godine diplomirala na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Uz višegodišnji radni staž u općoj stomatologiji zavšila je i specijalizaciju iz ortodoncije na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu 2006. godine. Magistrirala je 2012. godine s temom iz ortodoncije te je autor i koautor nekoliko objavljenih znanstvenih i preglednih radova. 

Sudjelovala je na više domaćih i svjetskih kongresa te se u Hrvatskoj i inozemstvu školovala u različitim granama dentalne medicine (ortodoncija, endodoncija, restaurativna stomatologija i kirurgija). 

Usluge:

Implantologija, odnosno implantoprotetika obuhvaća fiksne i mobilne restauracije na dentalnim implantatima. Dentalni (zubni) implantati napravljeni od titana ili slitine titana i cirkona posebnom se kirurškom tehnikom u lokalnoj anesteziji ugrađuju u kost na mjestu nedostatnog ili izgubljenog prirodnog zuba. Tako ugrađeni implantat predstavlja umjetni korijen zuba na koji se potom fiksira jedan ili više zuba u različitim protetskim konstrukcijama. Postupak ugradnje dentalnih implantanta je potpuno bezbolan i zauzima sve veći dio terapijskih rješenja u svakodnevnoj praksi.

Ortodoncija, odnosno ortodontska terapija bavi se ispravljanjem nepravilnog položaja zuba te uspostavljanjem pravilnog odnosa gornje i donje čeljusti, a s ciljem postizanja boljeg zdravlja i estetike. Osim ljepšeg osmijeha, pacijentima se poboljšava funkcija žvakanja, govora i pruža prilika za bolje održavanje higijene, čime se smanjuje i mogućnost nastanka karijesa. Nema dobnog ograničenja za ortodontsku terapiju, no tretmani u odraslih osoba traju dulje nego kod djece, za koje je idealno da započnu ortodontsko liječenje u dobi od 9 do 14 godina.

Restaurativna stomatologija je specijalistička grana stomatologije koja se minimalno invazivnim postupcima bori s posljedicama karijesa, najraširenije bakterijske bolesti u čovjeka. Karijes uništava zubnu strukturu i uzrokuje bol, a nakon odstranjenja karijesnih lezija, prirodan i zdrav izgled zuba postiže se kompozitnim ispunima od vrhunskih materijala. Kod dubljih karijesnih lezija koje su oštetile zubnu pulpu (živac), odstranjuje se karijes i pulpa u cijelosti, a zub se liječi kako bi se spriječilo daljnje širenje infekcije i potom puni odgovarajućim materijalima. Liječenje zuba, odnosno terapija patoloških procesa u zubnoj pulpi je grana dentalne medicine koju nazivamo endodoncija.

Protetika je grana stomatologije koja se bavi nadoknadom izgubljenih zuba i pripadajućih struktura, a s ciljem vraćanja i održavanja normalne oralne funkcije. Fiksna protetika može nadomjestiti krunu zuba, odnosno jedan ili više izgubljenih zuba i tako vratiti pacijentu  funkcionalnost, prirodan izgled i osjećaj ugode. Mobilna protetika također se bavi vraćanjem i održavanjem normalne oralne funkcije, ali nadomjescima koji se mogu vaditi iz usta, što uključuje potpune i djelomične zubne proteze


Liječenje zubi, Izbjeljivanje zubi, Estetski ispuni - plombe, Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje, Vađenje zuba

Kontakt informacije

01/ 4617603
Poliklinika Pevalek, Zagreb

Kontaktiraj Poliklinika Pevalek, Zagreb