Pretražite HC ponudu

Stomatološka poliklinika Šiljeg, Zambratija

Hrvatska (Croatia) · Istra Cvjetna ulica 2, Zambratija

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u Stomatološka poliklinika Šiljeg, Zambratija. Saznaj više ->

Više o ustanovi

Stomatološka poliklinika “Šiljeg" osnovana je na obiteljskoj tradiciji. Ivan Šiljeg, viši zuba osnovao je privatnu praksu 1992. godine nakon 25 godina rada u Domu zdravlja Umag. Već 1993. mu se pridružuje kćerka Jelena Šiljeg Batagelj koja 1998. specijalizira ortodonciju, a sin Jurica Šiljeg 2005. postaje specijalist oralne kirurgije.

Dugogodišnje iskustvo, stručno usavršavanje na domaćim i stranim tečajevima, seminarima, kongresima i timski rad prednosti su naše poliklinike. Poliklinika ima tri suvremeno uređene ordinacije gdje se obavljaju usluge konzervativne stomatologije, protetike, ortodoncije i oralne kirurgije. Moguća je suradnja i s drugim specijalističkim ordinacijama (npr. Parodontologija). Ordinacije imaju RTG i RVG. Ulaz u polikliniku dizalom je prilagođen invalidnim i starijim osobama. Poliklinika ima svoje parkiralište. (Nudimo mogućnost smještaja u okolnim apartmanima ili sobama za pacijente koji žele osim naših usluga provesti neko vrijeme u našem mjestu).

USLUGE

ORTODONCIJA
Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i među čeljusnog odnosa. Oko 90% djece danas ima neku od nepravilnosti. Bitno ih je pravodobno uočiti i utvrditi. Premda većinu pacijenata čine djeca školske dobi, ortodontske usluge mogu koristi pacijenti svih dobnih skupina.
Kod pacijenata koji imaju mješovitu denticiju (mliječni i trajni zubi) na raspolaganju su terapije raznim mobilnim napravama. Kod pacijenata koji imaju stalnu denticiju (sve trajne zube) može se koristiti terapija fiksnim napravama. (Damon system)
Ortodontska terapija se može koristiti i u svrhu pretprotetske pripreme, gdje se situacija u ustima priprema za ljepši i bolji protetski rad. Sve to nudimo u našoj poliklinici uključujući i izradu raznih udlaga.

ORALNA KIRURGIJA I IMPLATOLOGIJA
Oralna kirurgija je specijalistička grana u polju stomatologije koja se bavi dijagnostikom, konzervativnim i kirurškim liječenjem bolesti zuba, čeljusti, usne šupljine i bliskih okolnih područja, te plastičnorekonstruktivnim zahvatima. Sastoji se od dentalne kirurgije, kirurgije specifične i nespecifične infkecije usne šupljine i čeljusti, pretprotetske kirurgije, kirurške protetike i implantologije.
U našoj poliklinici raspolažemo sa suvremenom opremljenom operacijskom dvoranom za sve oralnokirurške zahvate što podrazumijeva alveotomije (ekstrakcija retiniranog ili impaktiranog umnjaka), apicektomije (kirurško odstranjenje vrha korijena kod upalnih procesa na samom), frenulektomije, modelacije alveolarnog grebena, podizanja dna sinusa (sinus lifting), te niz raznih orlano kirurških zahvata. Uz klasične aparate za dentoalveolarnu kirurgiju i implantologijukod kod kirurških zahvata na kosti koristimo i uređaj za piezo kirurgiju-preparacija kosti bez upotrebe rotirajućih svrdala o freza. To je potpuno atraumatski način obrade kosti koji se temelji na visokofrekventnoj osililaciji radnog instrumentau dodiru sa kosti-piezo efekt.

Osim implantologije obavljamo komplicirana vađenja zuba, alveotomije, apikotomije, frenulektomije, koritkotomije i cistektomije.

ENDORET® PRGF®
PRGF-Endoret (plasma rich in growth factor-endogeneus regenerative technology) je jedna od najbolje dokumentiranih procedura na svijetu sa kliničkim podacima od preko 20 godina i poduprta je sa više od 70 znanstvenih radova – više od bilo koje druge PRP procedure te nam je danas dostupna i u estetskoj medicini i dermatologiji.
PRGF Endoret je 100% autologni tretman koji se je prvi pojavio na tržištu što znači da neće doći do neželjenih reakcija jer se u postupku ne koriste strane tvari, a to znači da je 100% sigurno. Čak, niti u jednom tretmanu u posljednjih 15 godina nije došlo do neželjenih učinaka.

DENTALNI RENTGEN
U prostoru “Dentalnog rentgena” pružamo usluge suvremenom digitalnom tehnologijom snimanja s minimalnim zračenjem. Nudimo ortopan,TM zglob, maksilarni sinusi, intraoralne pojedinačne slike zuba, 3D segmenti gornje i donje čeljusti.

KONZERVATIVA I PROTETIKA
Usluge:
~ izrada kompozitnih ispuna04
~ endodontsko liječenje zuba
~ zaštita ogoljelih zubnih vratova
~ čišćenje zubnog kamenca
~ pjeskarenje zuba
~ izbjeljivanje zuba
~ totalne i djelomične akrilatne proteze
~ wironit proteze
~ kombinacija mostova i wironit proteza
~ porculanske krunice i mostovi
~ circon krunice
~ zubni nakit
~ nadogradnje
~ flexy proteze

AKTIVNI KISIK-OZON
Aktivni kisik ili ozon koristi se osim u stomatologiji još i u područjima bio-oksidativne medicine (dermatologija i kozmetika, ortopedija i sportske ozljede, kirurgija,…)
Djelotvoran je u : eliminaciji patogenih mikroorganizama, liječenju i regenreaciji rana, smanjenju boli i upala, hiperoksigenaciji tkiva, eliminaciji toksina,…
Liječenje je bezbolno, bez nuspojava i alergijskih reakcija.
OzonytronX® ( Germany) je generator aktivnog kisika sa setom plazma sondi i nudi širok spektar terapeutskih primjena u liječenju i prevenciji.
Posjedujemo i OMEGA sondu koja je pogodna za duboku aktivaciju kisika i stimulaciju tkiva te je moguće dosegnuti dublje strukture ispod kože.
Terapija traje do 30 sekundi i potpuno je bezbolna.


Liječenje zubi, Oralna kirurgija, Izbjeljivanje zubi, Zubni implantati, Proteze, Čišćenje zubnog kamenca i pjeskarenje, Vađenje zuba, Estetska stomatologija, Dječja stomatologija, Ortopan, Apikotomija, implantologija, protetika, kirurgija, implantološka terapija, pjeskarenje zubi

Kontakt informacije

00385 / 52 759 380
00385 / 52 759 557
RADNO VRIJEME POLIKLINIKA ponedjeljak – srijeda – petak 8,00 – 13,00 utorak i četvrtak 13,00 – 18,00 nedjeljom po dogovoru
Dentalni rentgen – Umag, Tribje 16
Stomatološka poliklinika Šiljeg, Zambratija

Kontaktiraj Stomatološka poliklinika Šiljeg, Zambratija