Pretražite HC ponudu

LORIJEN CENTER, Beograd

Srbija Tetovska 45, Beograd

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u LORIJEN CENTER, Beograd. Saznaj više ->

Više o ustanovi

LORIJEN | Addiction Center


je specijalizirana psihijatrijska klinika koja već 20 godina uspješno sprovodi različite programe liječenja bolesti ovisnosti i drugih psihijatrijskih poremećaja. Predstavlja nastavak rada specijalističke psihijatrijske ordinacije „Lorijen“ kao prve privatne prakse za liječenje bolesti ovisnosti u staroj Jugoslaviji.

Posvećeni smo pružanju kompletne i kvalitetne usluge našim pacijentima, njihovoj obitelji i drugim osobama od značaja.

Tim stručnjaka predvodi mr sci. dr med. Jasmina Knežević-Tasić, jedna od prvih eksperata za liječenje bolesti ovisnosti u Srbiji, psihijatar sa 30 godina iskustva u ovoj oblasti. Njeno ime se veže za INOVATIVNOST u pristupu liječenju bolesti ovisnosti i UVOĐENJE efikasne i brze metode detoksikacije i lijekova koji omogućavaju dugotrajnu i stabilnu apstinenciju. Naime, dr. Knežević-Tasić je PRVA koja je na prostorima bivše Jugoslavije još davne 1993.godine POČELA SA USPJEŠNOM PRIMJENOM blokatora opijatskih receptora naltrexona, čije se prednosti posljednjih godina sve više prepoznaju u svijetu.

Konstantno usavršavanje u Americi i Europi, kao i psihoterapijske edukacije joj daju širinu, sveobuhvatnost i kredibilitet kada je u pitanju liječenje ovisnosti. Jedna je od rijetkih doktora na našim prostorima koja u svojoj praksi posjeduje visok nivo stručnosti u psihoterapiji, psihijatriji i farmakoterapiji, što omogućava da ponudi kompletnu sliku i u potpunosti pokrije svako pacijentovo stanje.

U našem timu možete naći vrsne stručnjake u oblasti psihijatrije i psihologije, kao i visoko kvalificirani tim medicinskih radnika sa bogatim iskustvom u ovom područiju.

Stručni tim LORIJEN ADDICTION CENTER-a već puna dva desetljeća uspješno riješava probleme kao što su odvikavanje od supstanci, heroin, alkohol, kokain, marihuana, ekstazi i druge psihoaktivne supstance. U tom smislu, pacijentu nudimo punu brigu i njegu, provodeći ga kroz sve korake liječenja. Integrativni pristup liječenju omogućava da uspješno liječimo fizičku i psihičku krizu.

Posljednjih godina razvijeni su i vrlo efektivni programi za liječenje bihevioralnih ovisnosti kao što su kocka i ovisnost od interneta. Mr sci. dr med. Jasmina Knežević-Tasić je i na ovom polju jedan od pionira koji su ponudili ovim prostorima najobimniju studiju o bihevioralinim ovisnostima.

Širok spektar korištenih metoda omogućava nam da liječenje prilagodimo specifičnim potrebama svakog pojedinog pacijenta, da pravimo individualizirane planove liječenja koji pomažu da se postigne dugotrajni oporavak. Pri tome se sve faze liječenja provode na jednom mjestu.

Do sada je pomoć stručnjaka LORIJEN ADDICTION CENTER-a potražilo skoro 7000 ovisnika od kojih je većina više godina u stabilnoj asptinenciji, što potvrđuje uredan život koji danas vode.

„U konstantnoj smo potrazi za najefikasnijim lijekom, pravim riječima i odgovarajućim akcijama koje će pomoći da se suzbije žudnja za drogom i jednom za svagda pobjedi ta tiranija.“

 

 

Što LORIJEN CENTER nudi:

• raznovrsne tretmane liječenja bolesti ovisnosti

• najsuvremeniji pristup i inovacije u liječenju

• individulizirane programe liječenja

• integrativni pristup liječenju

• 24h brigu o pacijentima

• najefikasnija metoda tretiranja simptoma apstinencijske krize

• efikasnu farmakoterapiju za održavanje apstinencije

• psihoterapijsku podršku tokom akutne faze liječenja

• najsavremenije psihoterapijske programe za prevenciju recidiva u sledećim fazama liječenja,

• Skype terapiju

• liječenje pacijenata koji uz ovisnost imaju i drugi psihijatrisjki poremećaj (depresija, socijalna fobija, anksioznost, psihoze itd.)

• liječenje poremećaja ponašanja

• liječenje višestruke ovisnosti

• visok nivo povjerljivosti

 

O bolnici:

Bolnički kapacitet je 10 kreveta. Pacijenti su smješteni u dvokrevetne i trokrevetne sobe. Svaka soba ima odvojeno kupatilo, televizor, krevete i stolčiće za osobne stvari pacijenta. U ponudi je LUX varijanta gdje je pacijentu osigurana privatnost i boravak u jednokrevetnoj sobi.

Pacijentima je 24 sata na usluzi stručni tim bolnice LORIJEN, a objekat je pod nadzorom čuvara.

U slobodno vrijeme, nakon terapijskih aktivnosti, pacijentima je omogućen izlazak u vrt ili sobu za odmor, satovi joge , fitness program, igranje šaha i društvenih igara, kao i masaža. Ishrana uključuje doručak, ručak, večeru (jela po izboru) i bazirana je na svježim i zdravim namirnicama, a može biti prilagođena i pacijentima koji su na posebnom režimu ishrane.

Bolnica odiše prijatnim i opuštenim ambijentom na što posebno utječe i prijateljski naklonjeno osoblje koje pacijentima pomaže u prevazilaženju problema.


Specijalistički pregled, Psihoterapija, Autogeni trening, Liječenje alkoholizma, Liječenje ovisnika o drogama, Liječenje ostalih ovisnosti, Liječenje depresije, Liječenje shizofrenije, Liječenje bipolarnog poremećaja, Liječenje strahova, Prevencija (stresa, psihosomatskih bolesti, alkoholizma,narkomanije), Savjetovalište (za psihoseksulani razvoj djeteta, adolescentnu problematiku; obiteljsku i bračnu problematiku, za stariju životnu dob), Liječenje ovisnosti o internetu, Liječenje ovisnosti o ljekovima, Liječenje ovisnosti o kockanju

Kontakt informacije

+(381) (0) 11 30 88 090
+(381) 11 30 88 091
+(381) 11 64 54 236
Radnim danima i subotom od 08:00h do 20:00h
Tetovska 45, BEOGRAD, SRBIJA
LORIJEN CENTER, Beograd

Kontaktiraj LORIJEN CENTER, Beograd