Pretražite HC ponudu

Poliklinika Nado Fizio Medico - Split

Hrvatska (Croatia) · Dalmacija Ulica Josipa Jovića 36

Korištenjem Health Card kartice ostvarujete navedeni popust na cijenu usluga u Poliklinika Nado Fizio Medico - Split. Saznaj više ->

Više o ustanovi

Većina ljudi u nekome trenutku svoga života osjeti bol u križima. Jedan od najboljih uzročnika križobolje je sjedenje. U današnje vrijeme većina se poslova svodi na dugotrajno sjedene npr. pred računalom, što je pogubno za vaša leđa. Sjedenje radi pritisak na kralježnične diskove te isteže ligamente, skračuje pregibače kuka i zdjelično bedrene mišiće, a iscrpljuje duboke mišiće u križima. Kako bi izbjegli primarni uzrok križobolje, pokušajte se tokom dana što više kretati, a ukoliko vam to vaše obaveze ne dozvoljavaju radite to u kratkim intervalima.

 

Simptomi križobolje su:

-žarenje ili bol

-stalno prisutna bol (ne mijenja se tijekom dana ili promjene položaja)

-bol koja se širi u nogu, potkoljenicu i stopalo

-nemogućnost stajanja na prstima ili peti

-gubitak snage u nozi

-osjećaj probadanja u križima i nozi kod kihanja i kašljanja

 

Navedeni simptomi mogu znatno narušiti vaše svakodnevne aktivnosti, spavanje i dr. i tada je vrijeme da potražite stručnu pomoć.

Najbitnije je odabrati odgovarajuću metodu kao terapiju obzirom na vaše simptome i tegobe. U Nado centru Split procijeniti će vaše stanje kako bi se utvrdio najbolji način da Vam se pomogne. Također ćemo Vam dati savijete kako da si pomognete kod kuće ili na poslu kako bi olakšali svakodnevne obaveze.Ukoliko nema kontraindikacija, vrlo je moguće da ćete dobiti dekompresijsku terapiju kralježnice kako bi ublažili simptome.

Dekompresiska terapija kralješnice je neinvazivna metoda rasterećenja diskova između kralježaka kao i istezanja mišića koji su napeti. Dekompresija se obavlja u ležećoj poziciji na krevetu čiji dijelovi su postavljeni na način da istežu vašu kralježnicu pod određenim opterećenjem koje je stručno dozirano pod vodstvom terapeuta. Dekompresija traje oko 15 min, izmjenjujući faze istezanja i zadržavanja tj vraćanja u početnu poziciju. Prije dekompresije provodi se ili masaža upaljenog područja u svrhu zagrijavanja tkiva ili zagrijavanje tkiva infracrvenom lampom, što samo po sebi smanjuje bol u zahvaćenom području opuštajući okolno tkivo.

Ukoliko imate problema sa kralježnicom, pokušajte što prije riješiti postojeći problem, jer on neće nestati sam od sebe. Bol se može primiriti trenutno ali nakon nekog vremena ukoliko postoji patologija, bol će se vrlo vjerovatno vratiti i to često većim intenzitetom. Uzmite stvar u svoje ruke i pomozite si nekom od metoda rehabilitacije. Nado centar Split je tu da Vam taj put olakša!!!


Specijalistički pregled, Masaža, Dekompresijska terapija kralježnice, Terapija udarnim valovima, PRP ili ACP terapija, Skolioza - pregled, procjena, plan i program liječenja, Katharina Schroth - najučinkovitije vježbe za skoliozu, Vježbe za skoliozu, Formetric 3D snimanje kralježnice, Manualna terapija po kaltenborn/evjenth pristupu, Manualna medicina, Ultrazvučna dijagnostika sustava za kretanje, UZV koljena, Elektroterapija, Grupne vježbe za kralježnicu, Oberon dijagnostika
Homeopatija

Kontakt informacije

021 682 300
pon. – pet.: od 08:00 do 12:00h i od 16:00 do 20:00h, sub.: od 08:00 do 12:00h
Poliklinika Nado Fizio Medico - Split

Kontaktiraj Poliklinika Nado Fizio Medico - Split